Kuidas valida seinapilti elutuppa

Sürrealistlik seinapilt modernses elutoas

Kui sa hakkad elutuppa seinapilti valima, tuleb olla hoolikas, et valida just sobiv kunstiteos. Iga teine ruum sinu kodus kuulub täielikult sulle ja tänu sellele saada sa seal kasutada ükskõik millist seinapilti või dekoratsiooni. Kuid ruumides, kuhu sa kutsud külalisi või äripartnereid, peaksid seina ehtima sellised pildid, mis nende tähelepanu tõmbaks ja ehk ka meeldimisest naeratama paneksid. Nendesse ruumidesse valid sa pildid oma külaliste jaoks.

Kolmeosaline etnostiilis seinapilt modernses elutoas

Elutuba on su kodus selline koht, kus sa teed vastuvõtte, korraldad pidusid jne. See ruum peaks looma mõnusa keskkonna, milles on hea tuju ning tekivad meeldivad vestlused. Seinapilt, mis on üks sisekujunduse põhielemente, peaks olema atraktiivne ja kutsuv. Soovitatav on elutoas kasutada isegi mitut kunstiteost, mis oleksid ilusad, unikaalsed ning silmapaistvad. Näiteks kui jututeema hakkab ära vajuma, on just need kunstiteosed hea teema, millest kinni haarata. Igal seinapildil on oma emotsionaalne laeng, justkui tükike autori aurast oleks selle ümber jäetud. Mõni hoolikalt valitud seinapilt, mis on asetatud vaatajate silmapiirile võib suurendada emotsionaalset entusiasmi ja panna kohalolijaid külaskäiku nautima.

Hall elutuba valge diivani ja leegitseva unikaalse seinapildiga

Seinapilt elutoa peeglina

Seinapilt elutoas on justkui „Peegel“, peegel Lumivalgukese loost, kuid see näitab sinu ja sinu kodu isiksust. Seepärast peaksid just sina või sinu abikaasa seinapildi valima. Kui su elustiil hõlmab palju kodus olemist siis on parim lahendus maastik – mägi või väli. Kui oled romantilise ellusuhtumisega siis sobivad sulle hästi mereteemad ja –maastikud. Kui oled pigem peoloom, siis sobivad sulle vaikelu pildid lillede, viinamarjade või veiniga. Tihtipeale on hea valik ka lõunapoolsete linnade (Ameerika – toim) maastikud, mis on seotud täieliku lõõgastumise ja puhta lõbuga. Nendest kohtadest kiirgav leek soojendab tõhusalt atmosfääri ja soodustab intiimset vestlust.

Elegant living room with strange large  abstract painting

Seinapildid ja sisustus

Kui sa valid seinapilti, pea silmas elutoa sisustust. Näiteks minimalistlikku ruumi on hea idee üles riputada midagi abstraktset või mereteemalist, mis annab ruumile avarama mulje. Muidugi, kui asi puudutab kunsti valimist, siis sinu parim nõuandja on su enda intuitsioon. Võid teha ka väikese eksperimendi – kui soovid näiteks punast värvi kunstiteost, tee sellest lihtne tõmmis ja kleebi seinale. Vaata seda! Mida sa tunned? Keera loogika maha, usalda oma tajusid, need on praegu tähtsad.  Kuidas on su tunnetus ruumi kohta muutunud nüüd, kui punane pilt on seina peal? Võid isegi silmad kinni panna ja visualiseerida. Tähtis on see, mida sa tunned, kui sa oma meeli fokusseerid: ei mingit mõtlemist, ainult tunded! Kui sa tunned, et sinu tajude põhjal on toaga midagi korrast ära, proovi mõnda muud värvi või maali. Kui sa tunned aga end mugavalt, rõõmsalt ja positiivselt laetult, siis see on õige valik – see on just õige pilt sinu seinale!

Värviline seinapilt modernses oranži diivaniga elutoas

Allikas: http://artcocktail.mallforarts.com/

Kategooriad: Ideed

Lisa kommentaar